Nieuws

VVEAT-voorzitter en "naobers" vliegveld in TV Oost Nieuws
14-12-2009

Vooraf aan de besluiten van de Gemeenteraad van Enschede over de luchthaven was VVEAT-voorzitter Joop Keereweer in het Nieuws van TV Oost. Ook enkele "buren" van het vliegveld lieten zich horen. Kijk op
http://www.rtvoost.nl/programma/programma.aspx?pid=63&datum=14-12-2009 (kies de uitzending van 21:00 uur).

Rijk spreekt voorkeur uit voor gebiedsontwikkeling met luchthaven
11-12-2009

Minister Eurlings heeft in een brief aan de Tweede Kamer namens het Ministerieel Opdrachtgeversberaad een definitieve voorkeur uitgesproken voor de gebiedsontwikkeling met luchthaven en besloten tot overdracht van de grond van het voormalig militaire luchtvaartterrein onder de in de bestuursovereenkomst geformuleerde voorwaarden.
Klik hier:
http://www.vliegwieltwente.nl/bibliotheek/Rijk/brief%20def%20MOB%20BOK%20aan%20TK%2011%20december.pdf
om de brief aan de Tweede kamer te lezen.
 

Petitie voor het behoud van de Luchthaven Twente!
08-12-2009

Een aantal burgers is een petitie gestart voor het behoud van de Luchthaven Twente. De petitie loopt sinds vrijdagavond 4 december 2009 en was tot aan dinsdagmiddag 8 december, dus na ca. 3 1/2 dag, al door zo'n 1300 mensen ondertekend.

VVEAT pleit in provinciehuis voor luchthaven
03-12-2009

De Vereniging Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) heeft woensdagmiddag 2 december 2009 in het provinciehuis een pleidooi gehouden voor de luchthaven Twente. Zij deed dit vooraf aan de PS-commissievergadering Ruimte, water en duurzaamheid. Bij monde van bestuurslid Kolkman werd het belang van de luchthaven voor Twente aangegeven. "De luchthaven zal geld opleveren voor Twente. Inplaats van vertrek van bedrijven en "braindrain" gebeurt het tegenovergestelde: er komen nieuwe vestigingen, de hoogopgeleiden blijven hier en dat is broodnodig. Werelwijde gegevens tonen aan dat een vliegveld per miljoen passagiers gemiddeld ongeveer 2000 banen -indirect en direct samen- genereert. En voor Twente met zo'n 1,2 miljoen passagiers is dat alles bij gemiddeld 1 vliegtuig per uur over je heen.
Het vliegveld bestaat al zo'n 80 jaar, is opgericht door Twentenaren; het vliegveld is van Twente. Wie meent het recht te hebben deze infrastructuur af te pakken, kapot te maken?"

Gemeenteraad Enschede kiest voor luchthaven
01-12-2009

ENSCHEDE - Een brede meerderheid van de Enschedese gemeenteraad is voor de komst van een nieuwe Twentse luchthaven bij Enschede. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. De raad neemt 14 december een definitief besluit.

Filmpjes actie provinciehuis
17-11-2009

In deze film ziet u een opname van de actie tijdens de hoorzitting afgelopen dinsdag op het provinciehuis. Het verhaal is dat drie reizigers aan het wachten waren op een vlucht vanaf Enschede Airport Twente. Terwijl ze deze rol speelden vertaalden ze duidelijk de standpunten van VVEAT en deelden ze de '10 goede redenen visitekaartjes' uit. Het was een ludieke actie die ook op het provinciehuis aardig wat bekijks kreeg.


Klik op lees meer om de filmpjes te zien.

Overheden blijven bij voorkeur voor compacte luchthaven in het groen
12-11-2009

De provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben opnieuw hun voorkeur uitgesproken voor een structuurvisie gebaseerd op een compacte luchthaven in het groen. Die ontwikkeling biedt de beste kansen voor Twente.


Zorgvuldige bestudering van de ruim 600 zienswijzen heeft wel geleid tot aanvullingen en wijzigingen van deze structuurvisie en tot nader onderzoek in de volgende fase. Een Bestuursovereenkomst met daarin onder meer afspraken tussen Regio en Rijk over de overdracht van de grond en de betrokkenheid bij de verdere gebiedsontwikkeling  zal nu verder worden uitgewerkt.

Enquete: 73% vóór de luchthaven!
12-11-2009

In september 2009 is gedurende ca. 10 dagen door de heer Gaalman, in het dagelijkse leven notaris in Oldenzaal, een accurate internet-enquete over de luchthaven Twente gehouden. Hij deed dit op de website http://vliegoptwente.nl/ met de vraag: “ Moet je nu wel of niet een vliegveld in Twente willen?”.


De uitslag van deze enquete was overduidelijk: 857 stemmers, zijnde 73,2 %  van het totale aantal stemmers, beantwoordde de vraag met “ja”. Hieruit blijkt nog eens weer dat een overgroot deel van de regionale bevolking voor het behoud en de ontwikkeling van de luchthaven Twente is.

Kabinet kiest voor luchthavenvariant
17-07-2009

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over het besluit met betrekking tot de toekomst van de luchthaven Twente.

Luchthaven Twente: compacte luchthaven in het groen!
01-07-2009

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben een voorlopige keus gemaakt voor een Structuurvisie gebaseerd op een compacte luchthaven in het groen. Die biedt de beste kansen voor een economisch sterker en duurzamer Twente. Een definitief standpunt bepalen de betrokken partijen in de tweede helft van 2009 na inspraak en overleg.