Nieuws

Handtekening CO Luchthaven Twente verwacht voor eind mei
14-05-2013

Projectleider ADT verwacht dat waarschijnlijk voor eind deze maand de handtekening wordt gezet onder de concessieovereenkomst (CO) met het consortium gevormd door ‘leading partner’ Reggeborgh Groep en operator Aviapartner. De onderhandelingen over de exploitatie van de Luchthaven Twente voor een periode van 49 jaar, zijn voor een groot deel gereed.

Steunbetuiging voor ADT
12-04-2013

Gisteren 11 april 2013 is door Jordi Rietman, initiatiefnemer van de Facebookpagina “Doorstart Vliegveld Twente” in de vorm van een bord een steunbetuiging overhandigd aan Leo van der Ree, directeur van de luchthavenregisseur ADT. De steunbetuiging is een uiting van de voorstanders van de luchthaven Twente, waaronder de genoemde Facebookpagina, de VVEAT en de NAVCT.

Reggeborgh heeft overeenstemming met Aviapartner
28-03-2013

Bericht ADT


De Reggeborgh groep van Dik Wessels heeft een intentieovereenkomst getekend met een luchthavenoperator, Aviapartner.

Aviapartner is een onderneming met een lange historie in de luchthavenindustrie en is actief op 30 luchthavens in Europa waar zij jaarlijks meer dan 60 miljoen passagiers afhandelen. De onderneming heeft een omzet van bijna € 400 miljoen en is één van de belangrijkste onafhankelijke afhandelaars in Nederland en werkzaam op Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport

"Grote speler van Nederlandse makelij"
26-03-2013

De beoogde exploitant van de toekomstige luchthaven Twente Dik Wessels heeft in een gesprek met “Quote” (www.quotenet.nl) aangegeven dat met een afhandelaar een letter of intent is getekend. Desgevraagd meldt Wessels dat de afhandelaar een “grote luchtvaartspeler van Nederlandse makelij” betreft.

"Operator vliegveld Twente voor eind maart bekend"
19-03-2013

Gisteren werd op het vliegveld Twente een bijeenkomst gehouden van VIT, het samenwerkingsprogramma Versterking Industriepotentieel Twente. In de hangar van Van Merksteijn hadden zich zo’n 200 belangstellenden, meest ondernemers, verzameld om te luisteren naar de voordrachten van het ADT-bestuurslid en wethouder van de gemeente Enschede, mevrouw Van Hees, de man achter de facebookpagina “Doorstart Vliegveld Twente”, Jordi Rietman en de eigenaar van de vliegschool NAV, Lex Brouwer.

Reggeborgh vindt op korte termijn operator voor Luchthaven Twente
01-03-2013

Bericht ADT


De Reggeborgh Groep is bereid in deze economisch moeilijke tijden te investeren in Luchthaven Twente. Hiertoe is op 12 februari jl. een intentieovereenkomst getekend met ADT. Vandaag heeft Reggeborgh aangegeven dat zij binnen kort tijd een intentieovereenkomst met een operator zullen sluiten.

ONDERNEMERS SPREKEN ZICH UIT VOOR LUCHTHAVEN
15-02-2013

De recente ontwikkelingen t.a.v. de luchthaven Twente maken veel tongen los. Allerlei meningen voor of tegen worden verkondigd en de helderheid is soms ver te zoeken. Reden voor de het bestuur van de Vereniging Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) om een aantal regionale ondernemers eens zelf te vragen wat hun gedachten over de doorstart van de luchthaven zijn.
Hier een greep uit de vele instemmende reacties ...

Steun voor Luchthaven Twente
15-02-2013

Veel particulieren uiten hun steun voor de ontwikkeling van Luchthaven Twente. Dit blijkt o.a. uit de recente polls van RTV Oost en TCTubantia en de belangstelling voor de speciale facebookpagina van Jordi Rietman.

Reggeborgh en ADT tekenen intentieverklaring voor Luchthaven Twente
12-02-2013

Bericht ADT

De Reggeborgh Groep uit Rijssen van eigenaar Dik Wessels en ADT hebben de intentieverklaring getekend die uiteindelijk moet leiden tot de expoitatie van luchthaven Twente. De intentieverklaring bevat voorwaarden die moeten zijn vervuld alvorens de stap naar een concessieovereenkomst te kunnen zetten. Zo hebben de partijen afgesproken dat de Reggeborgh Groep voor 1 maart 2013 een operator voor het runnen van de luchthaven kan presenteren die aan de door raad en Staten gestelde voorwaarden voldoet.

VVEAT positief over NAVCT-aanvraag Vliegveld Twente
07-02-2013

Het VVEAT-bestuur ziet de aanvraag van de huidige vliegende gebruikers, de Nederlandse Academie voor Verkeers- en beroepsvliegers (NAV) en de Vliegclub Twente (VCT), voor de exploitatie van een klein zakelijk vliegveld op de voormalige vliegbasis Twenthe als een positieve ontwikkeling.