Nieuws

Aanbesteding Luchthaven formeel Twente gestart
07-08-2012

ADT bericht:


Op 1 augustus j.l. hebben de gekwalificeerde partijen de uitnodiging van ADT ontvangen om een aanbod op te stellen voor het ontwikkelen en exploiteren van Luchthaven Twente en een bedrijventerrein.


 

Zomertoer 2012 - gratis rondleiding op Luchthaven Twente
20-06-2012

Bericht ADT

Deze zomer gaan de hekken van vliegveld Twente vier dagen lang open. Inwoners van Twente kunnen deze zomer een gratis rondleiding krijgen op het terrein van Luchthaven Twente.

Start aanbesteding luchthaven Twente uiterlijk in januari
01-06-2012

Het provinciebestuur van Overijssel heeft aangegeven dat de biedingenfase in de aanbesteding van de luchthaven Twente uiterlijk in januari 2013 van start zal moeten gaan, wil er in 2014 voor het eerst worden gevlogen.

Regionale overheden accoord met aanbesteding Luchthaven Twente
04-04-2012

Vanavond 4 april 2012 zijn de Provinciale Staten van Overijssel accoord gegaan met het contract en de gunningcriterea voor de aanbesteding van de Luchthaven Twente. Twee dagen eerder, op 2 april ging de gemeenteraad van Enschede al accoord in ruime meerderheid (23 tegen 11 stemmen). In de PS stemden 28 leden voor en 18 tegen de uitgebrachte documenten.

ArkeFly wil vliegen vanaf Luchthaven Twente!
31-03-2012

TUI Nederland hoopt in de toekomst met de eigen vliegmaatschappij ArkeFly te kunnen opstijgen en landen op Airport Twente. CEO Steven van der Heijden van TUI Nederland deed deze uitspraak afgelopen woensdag 28 maart bij de opening van het nieuwe TUI-gebouw aan de Zuiderval te Enschede.

Ontwikkelingsplan zorgvuldig onderbouwd
08-03-2012

Persbericht ADT       7-3-2012


De informatie van Area Development Twente (ADT) die door B&W van Enschede en GS van de provincie Overijssel aan gemeenteraad Enschede en Provinciale Staten Overijssel is voorgelegd, is zorgvuldig onderbouwd. Dit concludeert AT Osborne, het onafhankelijke adviesbureau dat in de afgelopen periode een second opinion heeft uitgevoerd op het in januari jl. door ADT gepresenteerde ontwikkelingsplan.
Weer passagiersvliegtuigen vanaf eind 2014
29-02-2012

Directeur Van der Ree van de ontwikkelingsmaatschappij Area Development Twente (ADT) heeft vanmorgen aangegeven dat eind 2014 weer de eerste passagiersvliegtuigen vanaf Luchthaven Twente zullen vertrekken. Er zijn nog enkele hobbels te nemen, maar ADT gaat er vanuit dat die de plannen niet in gevaar brengen.

"Werken aan groenste vliegveld"
29-12-2011

Onder deze titel publiceerde dagblad Trouw vandaag op pagina 15 een artikel over Luchthaven Twente. In het artikel wordt ingegaan op het streven van Overijssel om de groenste luchthaven van Europa te ontwikkelen.

Vliegveld Twente is wel degelijk open ...
28-11-2011

In tegenstelling tot een veelal geopperde gedachte, is het vliegveld Twente heden ten dage wel degelijk open! Er zijn nog steeds diverse mogelijkheden om vluchten te maken vanaf Twente.

Geslaagde viering 80-jarig jubileum luchthaven Twente
29-09-2011

Op woensdagavond 14 september werd het 80-jarig jubileum van de luchthaven gevierd. In de Hangar van de Twentsche Zweefvlieg Club kwamen bijna honderd mensen samen om dit bijzondere moment te vieren. Onder hen bevonden zich oud-werknemers van de luchthaven, betrokken politici, ondernemers, militairen, leden VVEAT en medewerkers van ADT.