Nieuws

Vliegveld 80 jaar: formatie vliegen over Twente
24-08-2011

Nieuwsbericht gebruikers vliegveld Twente


Het vliegveld Twente bestaat maandag 29 augustus, tachtig jaar.
Reden voor de huidige luchtvaartgebruikers van het vliegveld om met een symbolisch aantal van acht vliegtuigen zondag om 15.00 uur langs de Twentse steden te vliegen.

VLIEGVELD TWENTE BESTAAT 80 JAAR!!!
13-08-2011

Op maandag 29 augustus a.s. is het 80 jaar geleden dat vliegveld Twente officieel werd geopend. De opening in 1931 werd verricht door de toenmalige burgemeester van Enschede, Edo Bergsma. Het besluit tot de aanleg van dit vliegveld was, na een aantal eerdere pogingen, in 1929 genomen door de toen pas opgerichte NV Luchtvaartterrein Twenthe.

Drie partijen door naar volgende fase aanbesteding
25-07-2011


ADT Nieuwsbericht 


Na beoordeling van de drie inschrijvingen voor de luchthaven heeft het bestuur van ADT kunnen constateren dat alle drie de partijen voldoen aan de gestelde criteria. Ze gaan dus alle drie door naar de consultatiefase.


Succes met drie inschrijvende partijen
30-06-2011

ADT Nieuwsbericht 


Om 17.00 uur op woensdag 29 juni sloot de inschrijving voor de aanbesteding van de luchthaven. Er lagen toen drie dikke enveloppen in de postbus van Area Development Twente (ADT). Deze drie inschrijvers hebben hiermee te kennen gegeven dat ze deel willen nemen aan het aanbestedingstraject.

Grote belangstelling voor luchthaven Twente!
23-06-2011

ADT Nieuwsbericht


Er zijn 19 bedrijven die zich hebben laten registreren voor de eerste fase van de aanbesteding van Luchthaven Twente.

Weer een Chinook op vliegveld Twente
04-06-2011

Gisteren, 3 juni 2011, landde weer enkele malen een Chinook van de Koninklijke Luchtmacht op vliegveld Twente. Deze helikopter werd ingezet voor de bluswerkzaamheden bij de heide-en veenbrand in het Aamsveen bij Enschede.

FC Twente landt weer op Twente!
16-05-2011

Foto: ministerie van Defensie


Na de helaas verloren strijd om de landstitel in Amsterdam (maar wel 2e geworden) is de spelersploeg van FC Twente gisteravond rond 19:40 uur met een Chinook-legerhelikopter op vliegveld Twente geland.

Aanbesteding luchthaven Twente van start
08-04-2011

Nieuwsbericht ADT

Met de plaatsing van de advertentie op de aanbestedingskalender is de aanbestedingsprocedure voor de luchthaven Twente formeel van start gegaan.

Kadernota vastgesteld door Staten en Raad
18-02-2011

Provinciale staten van Overijssel en de gemeenteraad van Enschede hebben respectievelijk op 9 en 14 februari j.l. de Kadernota voor de aanbesteding van de luchthaven Twente vastgesteld. Met dit besluit kan de aanbestedingsprocedure van start gaan.

Kaders voor aanbesteding luchthaven Twente opgesteld
11-01-2011

Persbericht ADT / Prov. Overijssel / Gemeente Enschede


In opdracht van Provincie Overijssel en gemeente Enschede heeft Area Development Twente (ADT) een ‘kadernota aanbesteding luchthaven Twente’ opgesteld. In de kadernota zijn de afspraken en ambities van de beide overheden opgenomen die uitgangspunt zijn voor ADT bij het doorlopen van de aanbestedingsprocedure.