Nieuws

Testvluchten vliegveld Twente: “Het ziet er goed uit”
11-12-2015

Op woensdag 9 december jl. vonden op vliegveld Twente t.b.v. het testen van de vliegprocedures een aantal vluchten met het NLR testvliegtuig plaats. Deze vluchten waren nodig voor de 4 recent aangevraagde ontheffingen civiel medegebruik en voor het later te nemen Luchtvaartbesluit.


Bij de testvluchten met de PH-LAB, een Cessna 550 Citation II, werd een aantal naderingen op de oostkant en op de westkant van de baan (05 en 23) uitgevoerd. Hierbij werd het onder meer de naderingsuitvoering bij verschillende intensiteit van de baanverlichting en het gebruik van de navigatiemiddelen, o.a. de PAPI (Precision Approach Path Indicator), getest. Ook beoordeelde de vliegtuigbemanning de vliegbaarheid en de werklast. Het landen op de baan zelf was niet noodzakelijk vanwege de uitstekende staat van de baan. Naast de reguliere benaderingen werd nog een uitwijkmanoeuvre beoefend. Tussen het morgen- en het middagprogramma werd getankt op vliegveld Teuge.


 Permalink voor ingesloten afbeelding


Na afloop gaf de bemanning via de boordradio te kennen dat het geheel er goed uitzag. Zij hoopte evenwel de volgende keer wel te kunnen landen op Twente. De gedetailleerde testresultaten zullen binnenkort beschikbaar zijn.


Bij de testvluchten was luchtvaartfotograaf en VVEAT-lid René Vink ook op het veld aanwezig. TV Oost maakte hiervan een "Mooi Overijssel"-reportage, zie: http://www.mooioverijssel.nl/Frames/VideoDetailFrame.aspx?id=15870.